Procjena filatelističkog materijala

1.675

Procjena filatelističkog materijala
Procjenjujemo vrijednost materijala kao što su: poštanske marke, pisma, dopisnice i razglednice, itd. Procjena obuhvaća utvrđivanje identiteta predmeta, njegove očuvanosti i tržišne vrijednosti. Procjenu možemo obaviti osobno ili on-line (putem e-maila i skype-a).

Osobna procjena

Pojedini materijal se može najlakše procijeniti ukoliko nam se dostavi na uvid. Jedna od mogućnosti je izlazak na teren i procjena na licu mjesta. Druga mogućnost je da se materijal dostavi nama osobno ili putem pošte na uvid. Po izvršenoj procjeni, vraćamo materijal pošiljatelju. U tom slučaju svi troškovi dostave padaju na teret naručitelja procjene. Rezultati procjene šalju se naručitelju nakon što podmiri troškove procjene.

Online procjena

Većina materijala može se procijeniti i on-line ukoliko naručitelj e-mailom dostavi dovoljno dobre sliku predmeta koji se procjenjuje. Ukoliko želite da Vam procjenu izvršimo na ovakav način, potrebno je poslati sken ili fotografiju na kojoj se predmet koji se procjenjuje dobro vidi. Kod procjene pojedinačnih lotova ili predmeta potrebno je poslati obostrane skenove/slike veće od 2 MP. Ukoliko se radi o većoj kolekciji 10 – 15 fotografija je dosta da se stekne uvid u potencijal iste. Nakon toga se naručitelj kontaktira i dogovaraju se daljnji koraci.

Cijena procjene

Cijena procjene ovisi o vremenu koje je potrebno utrošiti da bi se izvršila identifikacija, utvrdila očuvanost i tržišna vrijednost te se ista određuje posebno od slučaja do slučaja. Naručitelju se unaprijed naznači koliki bi bili troškovi procjene.

Rezultati procjene

Rezultati procjene uključuju: klasifikaciju predmeta po stručnim katalozima (literaturi), stručni opis, procjenu kvalitete (stanja očuvanosti), procjenu trenutnu tržišne vrijednosti. Rezultati procjene se šalju po primitku uplate naknade od strane naručitelja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.