Procjena numizmatike i notafilije

Procjena numizmatike i notafilije
Procjenjujemo vrijednost materijala kao što su kovani i papirni novac. Procjena obuhvaća utvrđivanje identiteta predmeta, njegove očuvanosti i tržišne vrijednosti. Procjenu možemo obaviti osobno ili elektronski.

Osobna procjena

Pojedini materijal se može najlakše procijeniti ukoliko nam se dostavi na uvid. Jedna od mogućnosti je izlazak na teren i procjena na licu mjesta. Druga mogućnost je da se materijal dostavi nama osobno ili putem pošte na uvid. Po izvršenoj procjeni, vraćamo materijal pošiljatelju. U tom slučaju svi troškovi dostave padaju na teret naručitelja procjene. Rezultati procjene šalju se naručitelju nakon što podmiri troškove procjene.

Online procjena

Većina materijala, osobito moderni kovani i papirni novac može se procijeniti i on-line ukoliko naručitelj elektronskim putem dostavi dovoljno dobre slike predmeta koji se procjenjuju. Ukoliko želite da Vam procjenu izvršimo na ovakav način, potrebno je poslati skenove ili fotografije na kojima se predmet procjene dobro vidi. Kod procjene kovanog i papirnog novca potrebno je poslati obostrane skenove/slike veće od 4 MP.

Cijena procjene

Ovisi o vremenu koje je potrebno utrošiti da bi se izvršila identifikacija, utvrdila očuvanost i tržišna vrijednost te se određuje posebno od slučaja do slučaja. Naručitelju se unaprijed naznači koliki bi bili troškovi procjene.

Rezultati procjene

Uključuju klasifikaciju predmeta po stručnim katalozima (literaturi), stručni opis, procjenu kvalitete (stanja očuvanosti) i procjenu trenutne tržišne vrijednosti. Rezultati procjene se šalju po primitku uplate naknade od strane naručitelja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.